Sajtos, fokhagymás sült bagett

2018-05-05

sponsored links

Sör mellé vagy reggelire akár :)


Hozzávalók(2 személy részére): 1 francia bagett, 8 ? 10 dkg vaj, 5 cikk fokhagyma, 5 dkg sajt, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk, elkavarjuk az áttört fokhagymával. A bagettet elõször félbe , majd hosszában is kettõbe vágjuk, megkenjük a fokhagymás vajjal, sózzuk, borsozzuk. Egy hõálló edényt kibélelünk alufóliával, az alufólia széleit annyira hosszúra hagyjuk, hogy majd a bagettek fölött össze tudjuk fogni. Az elõkészített bagetteket az alufóliára helyezzük, az alufóliát a bagettek fölött összefogjuk, hogy majd ne égjenek meg, 150 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük, majd kifödjük, ráreszeljük a sajtot, így sütjük tovább 10 percig, míg a szélei ropogósra sülnek. Megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, felszeleteljük, forrón tálaljuk.


Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2018/05...

sponsored links

Keres?s