Sajtos cukkinikrém
sponsored links
Tombol a nyár. Mondanom sem kell, érzitek ti is a bõrötökön. Viszont a kertekben most minden földi jó megterem, élvezhetjük a föld ajándékait. Persze csak akkor, ha gondosan locsolgatják és gondozzák a földeket. Nem is olyan régen otthon jártunk és a család felpakolt bennünket mindenféle finomsággal. Mindkét Nõvéremnél igen nagy veteményes van. Márti nõvérem többek között finom, zsenge tököt adott a legutóbb (az egyiket már el is készítettem mennyei töltött tökként), Marcsi nõvérem pedig gigantikus méretû cukkinikkel lepett meg. Most az utóbbiból sikerült egy kis kenceficét alkotnom.
Latin-Amerikából származik a cukkini, ahol már több száz évvel ezelõtt ismerték és fogyasztották. Kolombusz Kristóf által jutott el Európába ez a zöldség. Itthon közel 20 éve ismerik az emberek. Könnyen termeszthetõ ezen az éghajlaton is.
1 kg cukkini
15 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
6 ek. étolaj/olívaolaj ...