Sajtos cukkinigolyó
sponsored links
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 db tojás
1 ek lenmag
só
2.-3 ek. reszelt sajt
1 kis gerezd fokhagyma
frissen õrölt bors
ételízesítõ
3-4 ek zabpehely
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a reszelõ azon részén, ahol a káposztát szoktuk. Picit besózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben a zabpelyhet egy turmixba tesszük, és megdaráljuk. Nem kell teljesen porrá, maradhatnak apróbb darabkák benne. Lecsepegtetjük a cukkinit, mehet hozzá a tojás, a reszelt sajt, a lereszelt fokhagyma, a bors, a lenmag , az ételízesítõ, és annyi zabpehely õrlemény, hogy összeálljon a masszánk. Vizes kézzel formázzunk golyókat belõle, majd forró olajban süssük szép aranybarnára. Papírtörlõre szedve itassuk le a felesleges olajat róla, és valami könnyû kis salátával mehet is az asztalra.
Nagy rajongói vagyunk Bencével a cukkininek, s mivel a hétel lapcsánkaként és rántva már ettünk, így ki kellett találni valami újdonságot belõle, ami azért vegetáriánus keresztlányomnak is elnyerte a tetszését. Megmondom õszintén, isteni finom lett! :-) És ha nem lennék mindemellett húsimádó, akkor lazán el tudnám képzelni egy fõzelék vagy párolt rizs mellett is. Szóval úgy, mint egy fasírtot.
1 db közepes cukkini
1 db tojás
1 ek lenmag
só
2.-3 ek. reszelt sajt
1 kis gerezd fokhagyma
frissen õrölt bors
ételízesítõ
3-4 ek zabpehely
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a reszelõ azon részén, ahol a káposztát szoktuk. Picit besózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben a zabpelyhet egy turmixba tesszük, és megdaráljuk. Nem kell teljesen porrá, maradhatnak apróbb darabkák benne. Lecsepegtetjük a cukkinit, mehet hozzá a tojás, a reszelt sajt, a lereszelt fokhagyma, a bors, a lenmag , az ételízesítõ, és annyi zabpehely õrlemény, hogy összeálljon a masszánk. Vizes kézzel formázzunk golyókat belõle, majd forró olajban süssük szép aranybarnára. Papírtörlõre szedve itassuk le a felesleges olajat róla, és valami könnyû kis salátával mehet is az asztalra.
Nagy rajongói vagyunk Bencével a cukkininek, s mivel a hétel lapcsánkaként és rántva már ettünk, így ki kellett találni valami újdonságot belõle, ami azért vegetáriánus keresztlányomnak is elnyerte a tetszését. Megmondom õszintén, isteni finom lett! :-) És ha nem lennék mindemellett húsimádó, akkor lazán el tudnám képzelni egy fõzelék vagy párolt rizs mellett is. Szóval úgy, mint egy fasírtot.