Sajtos csirkés padlizsántekercsek - Rulouri de vinete cu piept de pui
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 2 padlizsán, 60 dkg csirkemell, 4 paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 15 dkg mascarpone, 15 dkg reszelt sajt, csilipehely, bazsalikom, só, bors, fûszerpaprika, olaj.
Elkészítése:
1. A padlizsánt meghámozzuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk és állni hagyjuk.
2. A csirkemellet hosszúkás szeletekre vágjuk(nagyjából a padlizsánszeletek méretére), kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal meg fûszerpaprikával fûszerezzük.
3. A padlizsánszeletekrõl felitatjuk a vizet, vékonyan lekenjük olajjal, majd grillserpenyõben 1-1 percig sütjük minkét oldalukon.
4. A mascarponet kikavarjuk a reszelt sajt felével, sóval, borssal, csilipehellyel és aprított bazsalikommal ízesítjük.
5. A padlizsánszeleteket egyenként lekenjük a sajtos krémmel, ráteszünk egy-egy szelet húst, ezt is lekenjük krémmel, majd szorosan feltekerjük.
6. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, az áttört fokhagymát, sózzuk, borsózzuk, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal és felforraljuk.
7. A paradicsomos mártást tepsibe öntjük, ráhelyezzük a padlizsántekercseket, tetejükre szórjuk a megmaradt reszelt sajtot.
8. Forró sütõben 25-30 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Rulouri de vinete cu piept de pui
Ingredientepentru 4 persoane: 2 vinete, 600 g piept de pui, 4 ro?ii, 1 ceapã, 2 cã?ei usturoi, 150 g mascarpone, 150 g ca?caval ras, fulgi de chili, busuioc proaspãt, sare, piper, boia dulce, ulei.
Prepararea: Vinetele se curã?ã de coajã, se taie pe lungime în felii de cca. 8 mm grosime, se sãreazã ?i se pun deoparte. Pieptul de pui se taie felii lunguie?e, se bat cu ciocanul de bucãtãrie(pe cât posibil de mãrimi egale cu feliile de vinete), se asezoneazã cu sare, piper ?i boia. Feliile se scurg de apã, se ung pu?in cu ulei ?i se prãjesc câte 1 minut pe ambele pãr?i în tavã grill. Mascarponele se amestecã cu jumãtate din cantitatea de ca?caval, se asezoneazã cu sare, piper, busuioc mãrun?it ?i fulgi de chili. Se unge o felie de vânãtã cu crema mascarpone, se pune peste o felie de carne, se unge ?i aceasta cu cremã mascarpone, dupã care se ruleazã strâns. Se continuã cu restul ingredientelor. Ceapa mãrun?itã se înãbu?ã în ulei, se adaugã ro?iile mãrun?ite, usturoiul pisat ?i busuioc mãrun?it, se asezoneazã cu sare ?i piper ?i se aduce la fierbere. Sosul se toarnã într-o tavã termorezistentã, se a?azã rulourile ?i se presarã deasupra ca?cavalul rãmas. Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 25-30 minute.