SAJTOS CSIRKEMELLTORTA SÁFRÁNYOS RIZZSEL
sponsored links
Kedvenc receptújságom a Vidék íze c. újság - az egyik 2009-es számában találtam ezt a receptet, azóta a családom gyakran követeli ezt hétvégi ebédekre. Igaz, az újságban pulykahússal van írva, és ha van itthon pulykamell, akkor abból készül, de amikor "csak" csirkemell van itthon, akkor csirkemellbõl készítem, ezért ma az utóbbiból sütöttem. Egyébként is variáltam az alaprecepten némely dologban már akkor is, amikor elõször elkészítettem, mert kevésnek találtam a tejföl mennyiséget, amit írtak hozzá, + variáltam a sajt terén is... Lényeg, hogy ez az étel így is, úgy is nagyon-nagyon finom! A csirkemell puha és omlós, keverednek benne az ízek: hol a szerecsendiót lehet érezni benne jobban, hol a sajtot, hol pedig a tejföl savanykás ízét. Hmmm... tényleg csak azt tudom írni, hogy ez valami fenséges! Ez abból is látszik, hogy Milán is jóízûen eszi, sõt, magához képest rengeteget megbír enni belõle. Pedig Õ igencsak rossz étvágyú gyerek, nagyon válogatós is - rossz szokása, hogy minden ételt megszagol, és ha nem tetszik az étel illata, akkor bármennyire is szeretném, egy falatot sem vesz be a szájába. A csirkemelltorta viszont jöhet Milánnak is! :-))
+ ami még az elkészítése mellett szól: egyrészt nem nehéz étel a pocaknak, nem érzi magát tele az ember tõle, mégis hosszú ideig laktató, másrészt pedig könnyen elkészíthetõ, nincs vele sok gond.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg csirke- vagy pulykamellfilé ...