Sajtos csirkemellpuffancs.

2023-11-03

sponsored links


Sokan nem szeretik a csirkemellet, mert s?t?s ut?n t?l sz?raznak tal?lj?k. Sok?ig n?lunk is tilt? list?n volt, ?s ha s?lt csirk?t s?t?ttem, a melle mindig r?m maradt. ?Ez azt?n id?vel megv?ltozott, mert a titok az elk?sz?t?s?n m?lik, ?gy az?ta rendszeres k?sz?l n?lunk csirkemell. (csirkemellel k?sz?lt receptek (kb. 70 db) erre a linkre kattintva tal?lhat?k) A mai eb?d?nk f?szerepl?je is a csirkemell volt, n?mi f?szerez?ssel, f?st?lt sajttal.... ?sszekeverve, majd sz?p aranybarn?ra s?tve. A h?s s?t?s k?zben most sem sz?rad ki, finom ?zletes, ?s j? szaftos maradt. Az eg?sz eb?df?z?s pedig nem tartott h?romnegyed ?r?n?l tov?bb, ?s m?r t?lalhattam is. ?n s?lt krumplival ?s kov?szos ubork?val t?laltam, de j?l illik hozz? pl. egy finom m?rtogat?s, gomb?s rizs, vagy ?ppen krumplip?r? is.



Hozz?val?k 8 db puffancshoz:

2 db csirkemellfil?

3 db toj?s (nagy)

1 csokor petrezselyemz?ld

s? (?zl?s szerint)

?r?lt feketebors (?zl?s szerint)

1 tk ?tel?zes?t?

10 dkg f?st?lt sajt

5 dkg majon?z

10 dkg liszt (n?lam t?nk?lyb?za finomliszt)

kb. 2 dl ?tolaj a s?t?shez


A csirkemellfil?t szeletelj?k, majd v?gjuk fel kisebb kock?kra, ?s tegy?k egy t?lba.

A petrezselyemz?ldet v?gjuk fel apr?ra, a sajtot egy kisebb lyuk? reszel?n reszelj?k le, majd mindkett?t adjuk a csirkemellhez.

Ezut?n adjuk hozz? az eg?sz toj?sokat, a majon?zt, ?zl?s szerint s?zzuk, borsozzuk, sz?rjuk meg az ?tel?zes?t?vel, majd keverj?k alaposan ?ssze.

Ezut?n adjuk hozz? a lisztet, ?s szint?n keverj?k alaposan ?ssze. Egy s?r?bb massz?t kell hogy kapjunk. (?n t?nk?lyb?za finomlisztet adtam hozz?.)

Az olajat hev?ts?k fel, majd tegy?nk bele egy nagyobb ev?kan?lnyi halmot a massz?b?l, ?s kiss? lapogassuk el. (Nekem 4 db f?rt bele egyszerre a serpeny?mbe.)

Ezut?n kisebb l?ngon, t?bbsz?r ?tford?tva s?ss?k kb. 15 perc alatt sz?p aranybarn?ra, majd szedj?k ki pap?rt?rl?re, hogy a felesleges zsirad?kot felsz?vja. (S?t?s k?zben nem sz?vja mag?ba az olajat, ?s a csirkemell is ?ts?l, nem sz?rad ki, szaftos marad.)

Ameddig a puffancsok s?lnek, k?sz?ts?nk hozz? ?zl?s szerinti k?retet, esetleg egy finom m?rtogat?st.



T?lal?skor az aranybarn?ra s?lt puffancsot ?zl?s szerinti k?rettel k?n?ljuk. ?n s?lt krumplival ?s kov?szos ubork?val t?laltam, de j?l illik hozz? pl. egy finom m?rtogat?s, gomb?s rizs, vagy ?ppen krumplip?r? is.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2023/11/s...

sponsored links

Keres?s