Sajtos csirkemell kapros zöldbabpürével.
sponsored links
A krumplipürét ugyan szeretjük, de azért néha kell egy kis változatosság köretek terén a sültek mellé... Mivel megjelent a piacokon, és a zöldségesek polcain a zsenge zöldbab, így gondoltam teszek egy kísérletet, és zöldbabpürét készítek a sajtos csirkemell mellé. A püré lehetséges hogy látványra hagy egy kis kívánni valót maga után, de az íze nagyon finom volt. A zsenge babhoz pedig nagyon jól illett a kapor, melyet nem sajnáltam ki belõle....
Hozzávalók a sajtos csirkemellhez:
2 db csirkemell filé
10 dk reszelt sajt
só (ízlés szerint)
õrölt fehér bors (ízlés szerint)
2 csipet szerecsendió
1kk majoránna
1 kk kakukkfû
3 ek Vénusz étolaj
A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fûszerekkel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütõpapírral, majd locsoljuk meg 2 evõkanál olajjal, helyezzük rá az elõzõleg befûszerezett csirkemellet, és csorgassuk rá a maradék olajat. (én úgy spicceltem meg az olajjal, hogy mindenhol érje)
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük a húst kb. 20 percig, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, és addig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a húsra.
Kapros zöldbabpüré hozzávalói:
50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
1 csokor kapor
1 db vöröshagyma
10 dkg vaj
só (ízlés szerint)
õrölt fehér bors (ízlés szerint)
A zöldbabnak vágjuk le a két végét, húzzuk le a szálkás részt, majd daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd vágjuk fel apróra.
Ezután tegyük egy edénybe a feldarabolt zöldbabot, a vöröshagymát, és az apróra vágott kaprot, öntsük fel enyhén sós vízzel, majd fõzzük puhára.
Amikor a zöldbab már puhára fõt, öntsük az egészet egy szûrõbe, majd alaposan csepegtessük le.
Ezután botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára. Tálalásig tartsuk melegen.
Tálalás elõtt a csirkemellet ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a kapros zöldbabpürét, majd úgy kínáljuk.