Sajtos csirkemell

2018-01-18

sponsored links






















Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 tojás
3 evõkanál burgonyakeményítõ
3 evõkanál majonéz
20 dkg kemény sajt (az eredeti receptben eidam szerepelt, nekem gouda volt itthon)

frissen õrölt bors
provence fûszerkeverék (vagy ízlés szerint más fûszer)

A megmosott, papírtörlõvel leitatott húst kis kockákra vágtam (kb. 1 cm-es).
Egy tálba ütöttem a tojásokat, hozzáadtam a burgonyakeményítõt, majonézt és jól összekevertem. Enyhén megsóztam (vigyázni kell a sózással, mert a sajt is sós), borsoztam, és 2-3 csipetnyi provence fûszerkeverékkel ízesítettem. Hozzákevertem a nagyobb lyukú reszelõn lereszelt sajtot, végül pedig a felkockázott csirkemellet is. Folpack fóliával letakartam és hûtõbe téve hagytam pácolódni (legalább pár órát).
Azután felhevített olajba a masszából nedves kézzel kicsit "ellapogatott szeleteket" tettem,és lassan mindkét oldalukon szép aranysárgára sütöttem. (Nekem 8 db lett belõle.)
Burgonyapürével és salátával tálaltam.
A recept innen, kicsit a mennyiségeken változtattam.





Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2018/01/sajto...

sponsored links

Keres?s