Sajtos csirke
sponsored links
Ez aztán a gazdag, laktató fogás! Van benne minden, mi szem-szájnak ingere. Drótpostagalamb recepttárból néztem ki, és némi hozzávaló módosítással készítettem.
Elkészítése
Zsírral kikent nagyobb tepsibe tesszük a felkarikázott krumplit, majd megszórjuk kevés sóval. Erre jön a felkarikázott hagyma, kolbász, paprika, paradicsom és gomba. Majd a krumplis, zöldséges ágyra tesszük a felszeletelt csirkemellet, és sóval, borssal, csirke fûszerrel meghintjük. A csirkemellszeletekre teszünk néhány kocka füstölt szalonnát, majd elõmelegített 200 fokos sütõben kb. 1 órán át keresztül sütjük alufóliával lefedve.
Miután megpuhult a csirke, tejfölös, sajtos szósszal leöntjük, amit pici sóval, borssal és pirospaprikával ízesítettünk, valamint egy tojással elkevertünk. Alufólia nélkül, 160 fokos (légkeveréses) sütõben pirosra (piroskásra) sütjük.
Hozzávalók:
2-3 ek. zsír
60 dkg krumpli
30-40 dkg csirkemell
10 dkg kolbász
5 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
1 paradicsom
1 paprika
10-15 dkg gomba
só, bors, csirke fûszer, piros paprika
2 dl tejföl
1 tojás