Sajtos csirke, a hétvégi klasszikus
sponsored links
Rám nézve fura ez a hétvégi klasszikus jelzõ a sajtos csirke után, mert nálunk sosem volt klasszikus, pedig lehetett volna: levesalapban fõ hozzá elõ a csirke, szóval egyúttal a hétvégi leves is le van tudva. A vadiúj Delimano kuktámban ripsz-ropsz megpuhult a csirke, de magáról a levesrõl inkább nem nyilatkozom, a csirkemelleken kívül semmi levesbevaló husit/csontot nem tettem bele, szóval szerintem borzalmas lett, de Geri eszegette pár napig...sok erõspaprikával.
Mivel a levesezés nekem kicsit macerás, leginkább hétvégén szoktam sajtos csirkét csinálni, klasszik stílusban, rizzsel, csemegeubival...
Klasszik sajtos csirke (hozzávalók - 2 fõre):
600-700 g csirkemell filé
A leveshez: répa, fehérrépa, zeller, só, egész bors, petrezselyem - és, hogy íze is legyen valamilyen csontos hús
100-150 g sajt, én vegyesen szoktam trappistát és füstölt sajtot
1 tojás ...