Sajtos bundás zsemle
sponsored links
Imádjuk a bundás kenyeret/zsemlét/kalácsot minden formában. Legtöbbször kenyérbõl készítem, méghozzá úgy, hogy egy kis zsebet vágok a kenyér közepébe és oda egy szelet sajtot rejtek a tojásba forgatás elõtt. Lehet fokozni egy kis sonkával, vagy kék sajttal... Most azonban, mivel csak lenmagos zsemle volt itthon, abból készült el a bundás finomság. Csakhogy a zsemleszeletekbe nem olyan egyszerû zsebet vágni... Hát jó, akkor legyen kívülrõl sajtos. :D Igazán jópofa lett, mert a sajt szinte ropogósra sült. Most épp spenót mellé ettük, de lehet reggelire, vagy vacsorára is sütni, egy jó bögre forró teával, vagy kakaóval igazán remek tud lenni. ;)
Hozzávalók 2 személyre:
2 zsemle
3 nagyobb tojás
5 dkg finomra reszelt sajt
csipet só
gondolatnyi bors (elhagyható)
Olaj a sütéshez.
- A zsemléket ~1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a sót, borsot, reszelt sajtot és jól elhabarjuk.
- Egy serpenyõben ujjnyi olajat hevítünk, majd nem túl nagy lángon kisütjük a sajtos tojásba forgatott zsemleszeleteket. Akkor jó, ha mindkét oldaluk szép aranybarna. Ne süssük hirtelen, mert könnyen megég a sajt, belül viszont nyers marad a tojás. A kész bundás zsemléket papírtörlõre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk. Frissen tálaljuk.