Sajtos-brokkolis spagetti pirított szalonnával
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg teljes kiõrlésû spagetti
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg baconszalonna
- 12 dkg sajt (gouda)
- 3 dkg kókuszzsír (vagy vaj)
- 3 dkg zabliszt (vagy sima liszt)
- 5 dl tej
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál balzsamecet (vagy citromlé)
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A spagettit megfõzzük sós vízben, a csomagoláson jelzett ideig, majd leszûrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
- Egy száraz serpenyõben megpirítjuk a kockára vágott bacont.
- Közben vizet forralunk, és a rózsáira szedett brokkolit 5 perc alatt megfõzzük. Rögtön jéghideg vízbe tesszük, majd miután kihûlt, leszûrjük. Egészen apróra szedjük.
- Amíg a spagetti, meg a brokkoli fõ, egy serpenyõben vajat olvasztunk. Megszórjuk liszttel, majd kavargatva enyhén lepirítjuk. Felöntjük tejjel, és lassú tüzön addig kavargatjuk, amíg besûrûsödik. Ekkor a tûzrõl levesszük, belekavarjuk a reszelt sajtot, illetve ízesítjük sóval, borssal, meg balzsamecettel.
- Belekavarjuk a brokkolit, és a spagettit, alaposan összeforgatjuk, majd tálaláskor megszórjuk pirított szalonnával.