Sajtos brokkoli leves

2017-04-30

sponsored links


Hozzávalók (4 személy részére): 

  • 20 dkg brokkoli
  • 15 dkg reszelt sajt (cheddar)
  • 5 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kisebb piros paprika
  • 1,5 dl fõzõtejszín
  • 1 evõkanál házilag eltett ételízesítõ
  • 2 cikk fokahagyma
  • fél evõkanál kókuszolaj
  • só, õrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy edényben a kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és kavargatva megpirítjuk. A kockára vágott paprikát is hozzáadjuk megkavargatjuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és 15 percig fõzzük. 
  • Ezután 1 liter vízzel, meg ételízesítõvel további 5 percig fõzzük, hozzáadva a megmosott, és rózsáira szedett brokkolit. A végén felforraljuk tejszínnel, a tûzrõl lehúzzuk, majd belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és forrón kínáljuk.



Tipp: Kevés balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/04/sajtos...

sponsored links

Keres?s