Sajtos brokkoli leves
sponsored links
Hozzávalók (4 személy részére):
- 20 dkg brokkoli
- 15 dkg reszelt sajt (cheddar)
- 5 dkg sárgarépa
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb piros paprika
- 1,5 dl fõzõtejszín
- 1 evõkanál házilag eltett ételízesítõ
- 2 cikk fokahagyma
- fél evõkanál kókuszolaj
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Egy edényben a kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és kavargatva megpirítjuk. A kockára vágott paprikát is hozzáadjuk megkavargatjuk, majd felöntjük 5 dl vízzel, és 15 percig fõzzük.
- Ezután 1 liter vízzel, meg ételízesítõvel további 5 percig fõzzük, hozzáadva a megmosott, és rózsáira szedett brokkolit. A végén felforraljuk tejszínnel, a tûzrõl lehúzzuk, majd belekavarjuk a sajtot, meg az apróra vágott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és forrón kínáljuk.
Tipp: Kevés balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.