Sajtos, bazsalikomos puliszka, kacsamell szeletekkel
sponsored links
Az éjszakai vihar után hatalmas sártengerre ébredtünk, és ez - hála a két kutyánknak - nem állt meg a küszöbnél. Akkora koszt csináltak, hogy muszáj volt nagytakarítanom (õket is beleértve), pedig szépen elterveztem, hogy miután kitalálom a hétvégi menüt, elmegyek bevásárolni, aztán irány a konyha.
Ebbõl annyi valósult meg, hogy délután kettõ körül sajgó térdízületekkel odabotorkáltam a mélyhûtõhöz, illetve a kamrába, hogy mi van itthon, amibõl a lehetõ legfájdalommentesebben össze tudnék dobni valamit, az éhhalált elkerülendõ.
A kamrapolcon hozzám legközelebb esõ kukoricadarás zacskót, a mélyhûtõbõl pedig a legrégebben várakozó kacsa mellett magamhoz öleltem, és tudjátok mit, soha rosszabbat :)
A puliszka annyira jó lett, hogy holnap újra megcsinálom, mert jön a vega gyerekem ebédelni, és ez szerintem még az õ finnyás ízlésének is megfelel.
A kacsamellett még úgy, fagyosan kb. fél cm. vastag szeletekre vágom, és félreteszem.
A sütõt elõmelegítem 200 C-ra.
Nekiállok a puliszkának.
Hozzávalók:...