Sajtos baconos krumpli
sponsored links
A nyári, s fõleg az õszi idõszak már sokszor a konyhába varázsolja a házi asszonyt, fõleg, ha még a télire valóról is gondoskodni szeretne. Sok a munka ilyenkor. Minden üvegnek tele kell lenni valami finomsággal, hogy télen is élvezhessük a nyár ízeit. Így aztán ilyenkor csak nagyon egyszerû, de nagyszerû ebédet kell készíteni. Így született meg ez az egyszerû Sajtos krumpli is.
Kevés hozzávalóval, nagyon hamar összerakható, s utána már csak a sütõre bízzuk.
2 db kicsit nagyobb krumplit nagyon vékony karikára szeltem, s egy torta karikába -sütõpapírral bélelt tepsire- leraktam. Enyhén megsóztam.
A krumpli tetejére egy kis maradék kockázott bacon szalonnát és 3 szelet -szintén maradék- sonkát kockáztam.
Jó nagy adag (kb 20 dkg) trappista sajtot lereszeltem és ezzel beborítottam a krumplit.
Elõmelegített sütõbe 180 fokon 25 perc alatt elkészült.
S íme a végeredmény. Evés közben megállapítottuk, hogy ez egy hamis rakott krumpli ? de valahogy a tojás nem is hiányzott belõle. Nagyon finom volt. Ketten két napig ettük. Nagyon laktató!