SAJTOS, BACONOS KENY?RROL? ?jra
sponsored links
Ezzel a recepttel szeretn?k benevezni Katalin blogj?t?k?ra "Mindennapi kenyer?nk".
Bar?tn?m T. Mari k?ldte nekem anno a receptet, ? interneten tal?lta. Az?ta a csal?d nagy kedvence lett! (2009-t?l). Mindig nagy sikert arat!
https://vicuska13.blogspot.com/2010/10/sajtos-bacon-szalonnas-kenyerrolo.html
Keny?rrol?
Hozz?val?k:
750 g liszt
750 g liszt
450 ml langyos tej
3 toj?s s?rg?ja
40 g friss ?leszt?
75 ml olaj
15 g s?
1,5 kk. cukor
T?ltel?k:
375 g bacon, kock?ra v?gva
1-2 ek. napraforg?- ?s t?kmag, nagyon finom megpirulva
volt egy csomag pir?tott kesudi?m, egy mar?knyit haszn?ltam fel,
250 g reszelt sajt, trappista ?s f?st?lt sajt vegyesen.
Bekevertetj?k a t?szt?t a keny?rs?t? g?pben. Technika h?j?n- manu?lisan, vagyis k?zzel a megszokott m?don bedagasztjuk.
A keny?rs?t?ben alulra ker?l a tej a s?val, r?sz?rjuk a lisztet? a legtetej?re ker?l a megkelt ?leszt? (az ?leszt?t feloldjuk kev?s langyos tejben, hozz?adunk egy kiskan?l cukrot, meghintj?k a tetej?t liszttel. ?sszekeverj?k-, olyan s?r? palacsintat?szta ?llag? legyen. ?llni hagyjuk, am?g a sapk?ja megemelkedik.)
Labd?t form?lunk bel?le ?s tiszta konyhakend?vel letakarva meleg, huzatmentes helyen kelni hagyjuk.
A keny?rs?t?ben alulra ker?l a tej a s?val, r?sz?rjuk a lisztet? a legtetej?re ker?l a megkelt ?leszt? (az ?leszt?t feloldjuk kev?s langyos tejben, hozz?adunk egy kiskan?l cukrot, meghintj?k a tetej?t liszttel. ?sszekeverj?k-, olyan s?r? palacsintat?szta ?llag? legyen. ?llni hagyjuk, am?g a sapk?ja megemelkedik.)
Labd?t form?lunk bel?le ?s tiszta konyhakend?vel letakarva meleg, huzatmentes helyen kelni hagyjuk.
K?r?lbel?l egy ?ra m?lt?n dupl?j?ra n?. ?temelj?k enyh?n lisztezett gy?r?t?bl?ra ?s ?tgy?rjuk. Kiny?jtjuk ?s egyenletesen megsz?rjuk a sajtokkal, majd a bacon kock?kkal.
Nem t?l szorosan feltekerj?k tekerccs? ?s felv?gjuk h?romsz?gekk?. Lekenj?k a megmaradt toj?sfeh?rj?vel. Megsz?rjuk a magokkal ?s a marad?k reszelt sajttal.
M?g pihentetj?k 5 percig ?s r?cson h?lni hagyjuk. N?lunk frissen-melegen fogy.
Bacon helyett sonk?t is haszn?lhatunk, al?ken?nk egy kis vajat, ett?l leveles lesz a hajlatokban.
Nekem nagyon tetszik ezzel a t?szt?val dolgozni- k?nny?, puha ?s foszl?s az eredm?ny!
Az angol ?bacon?, vagyis szalonna sz? igaz?b?l magyar eredet?. M?g az 1850-es ?vekben is megt?rt?nt, hogy a nagyon j? min?s?g? zs?rral Bakony erdeinek makkj?n felhizlalt diszn?csord?kat a p?sztorok ?nyugatra? hajtott?k. ?gy ismerte meg a vil?g a j? min?s?g? magyar eredet? bakonyi h?sos szalonn?t, vagyis bacont.
Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim
Bacon helyett sonk?t is haszn?lhatunk, al?ken?nk egy kis vajat, ett?l leveles lesz a hajlatokban.
Nekem nagyon tetszik ezzel a t?szt?val dolgozni- k?nny?, puha ?s foszl?s az eredm?ny!
Az angol ?bacon?, vagyis szalonna sz? igaz?b?l magyar eredet?. M?g az 1850-es ?vekben is megt?rt?nt, hogy a nagyon j? min?s?g? zs?rral Bakony erdeinek makkj?n felhizlalt diszn?csord?kat a p?sztorok ?nyugatra? hajtott?k. ?gy ismerte meg a vil?g a j? min?s?g? magyar eredet? bakonyi h?sos szalonn?t, vagyis bacont.
Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim