Sajtos, almás csirkemell csíki mártással
sponsored links
Még valamikor nyáron kaptam egyik szomszédasszonyomtól egy jó nagy doboz recepteskártyát. A fiáé az összes, de szívesen ideadta, hoyg átböngésszem. Meg is tettem még akkoriban, és félretettem magamnak azokat a kátyákat, amelyek izgalmasnak tûntek. Sokszor elõvettem a kiválasztott kisebb pakkot, nézegettem, hogy mit készítenék el közülük szívesen, aztán meg valahogy mindig elmaradt a fõzés belõlük. Egészen a múlt hétvégéig. Amikor végül azt is megtudtam, hogy ezek azok a bizonyos Planétás Kártyák, amelyekrõl már sokszor hallottam, és több blogon is olvastam.
Mert pénteken este végül megembereltem magam, a kisebb pakkból is kiválogattam azokat a kártyákat, amelyeket éppen elkészíthettem (mert volt hozzá alapanyagom), és férjecském orra alá dugtam: no, holnap húsnap van, ezekbõl válaszd ki azt, amit a legszívesebben megennél. És kiválasztott vagy 3 kártyát. Az egyiket elkészítettem (hajdúkáposzta, de oldalassal), a másikat is, de nem pulykából, hanem csirkemellbõl (sajtos, almás csirkemell), a harmadikra még nem került sor (bacon-be tekert, sajttal töltött virsli), illetve én bevettem negyedikként egy másik valamit is (a csíki mártást).
Ebédre ettük a hajdúkáposztát tejföllel, vacsorára pedig a sajtos-almás töltött csirkemellet a nagyon finom csíki mártással.:) Ajánlom mindenkinek; nálunk fel van véve az ezutáni repertoárba mindkettõ.
Sajtos, almás csirkemell
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkemellfilé, só, bors, 10 dkg sajt, 1 savanykás ...