Sajtok felhasználása
sponsored links
Bár gyakran van szükség arra, hogy valamire ráolvasszunk, vagy rásüssünk egy szelet sajtot, az ehhez megfelelõ fajta kiválasztása nem is olyan könnyû. Némelyik meglágyul ugyan, de kellemetlenül gumiszerûvé válik, míg mások alakjukat vesztve hirtelen szétfutnak.
A sajt feldolgozása
Általában a nagyobb víztartalmú és fiatalabb sajtok gyorsabban reagálnak a hõre, s a zsírosak jobban is olvadnak, kevésbé válnak ?gumissá?. Mindazonáltal egy sajtfajta alkalmasságát csak próba alapján lehet biztonsággal megállapítani. (Egy melegszendvics tetején gyorsan tesztelhetõ, hogy mire számíthatunk a kiszemelt sajttól.)Aki biztosra akar menni, s nem ragaszkodik a klasszikus sajtfajtákhoz, az üzletekben már talál olyan ömlesztettsajt-lapokat, amelyeket kifejezetten az olvasztásra találtak ki.