Sajtmártásos lasagne sült zöldségekkel, Andi módra
sponsored links
Most ez a kedvenc ételem:) A keresztanya és a kitaláló Andi volt (õstésztáját ld. itt). Akkor szerettem bele, amikor Rebeka megcsinálta a szülinapomra (ld. itt).
Lasagnék eddig nálunk:
- mángoldos lasagne Anditól
- brokklis lasagne megint csak Anditól
Szerettem volna reformosítani, ha már úgyis én csinálom a tésztát, akkor aztán elég mindegy, legalábbis a gyártás szempontjából, hogy teljes kiõrlésû lisztet szórok a gépbe, vagy finomat. És még azt is szerettem volna, hogy ebédre is remekül szállítható legyen, ezért lett a végén lasagne, de besamel nélkül, mert valami egészen könnyû zöldséges ételre vágytam.
Ez sem az a tíz perc alatt összedobod, és kész kategória, de tényleg megéri, mert egyrészt nagyon-nagyon-nagyon finom, pont ilyenekre vágyik az ember nyáron, másrészt meg irtózatosan nagy adag, két napig eheti egy négytagú család. Mint ahogy mi is. És eléggé sajnálom, hogy a mai vacsorámra már biztos nem jut.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 3 nagy tojás
- 3 kis csipet só
- 1-2 kanál víz, ha szükség van rá...