Sajtleves
sponsored links
Ez olyan jó melengetõ, télies étel. Na meg iszonyat mennyiségû kalória forrásai is egyben. De ettõl még isteni finom tud lenni és ilyenkor egyszerûen becsukom a szemem-fülem, csak élvezem, nem számolok.*
Egyébként minél többféle a sajt, minél izgalmasabbak a fajták - annál finomabb lesz a végeredmény. Ugye ezt nem is kell tovább ragozni?
Ja, és az almabor - cider - természetesen alapkellék, olyan szuperszónikus ízt ad az egésznek, hogy csuda. Persze kihagyható, vagy leváltható fehérborra is, mindenkinek szíve joga. De amióta megjelentek a boltokban ezek a kis üveges ciderek, nem gyõzök betelni velük.
Hozzávalók 4 tányérhoz: 1 kanál vaj, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl almabor (cider), 1 liter ...