Sajtleves

2014-04-12

sponsored links

Soha nem k?sz?tettem ?s nem is ettem eddig m?g sajtlevest, ?gy nem tudom m?s milyenre k?sz?ti, de az eny?m ilyen lett:



Sajtleves

Hozz?val?k:
  • 1 fej hagyma
  • kev?s olaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl h?sleves alapl? (lehet leveskock?b?l is)
  • 5 dl tej
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg f?st?lt sajt
  • 3 ek tejf?l
  • s?, feh?r bors, frissen reszelt szerecsendi?

Elk?sz?t?s:

Az apr?ra v?gott hagym?t kev?s olajon, s?zzuk, megdinsztelj?k. Megsz?rjuk a liszttel, ?sszekeverj?k. Folyamatos keverget?s mellett, kb. h?rom r?szben hozz??ntj?k a forr? alaplevet, vigy?zva, hogy ne cs?mos?djon. Bele?ntj?k a tejet is, f?szerezz?k. V?g?l belesz?rjuk a lereszelt sajtokat, tejf?lt ?s addig f?zz?k, k?zben megkavargatva m?g a sajt elolvad benne. Reszelt sajttal ?s levesgy?nggyel t?laljuk.

Folytats a blogon ... kataakonyhaban.blogspot.com/2014/04/s...

sponsored links

Keres?s