Sajtleves
sponsored links
A hideg még mindig tart, így vacsorára jól esik egy melengetõ leves, mint ez a pillanatok alatt elkészíthetõ sajtleves. Ezt ugyan én hétvégén ebédre készítettem laktózmentes verzióban, de csak egy tanácsom van: a tejszín és tej forralásakor nagyon figyeljetek oda, mert egy pillanat alatt ki tud futni, sajnos velem elsõ körben elõfordult ez.
Hozzávalók:
1 liter tej
2 dl fõzõtejszín
só, bors
1 kk. szerecsendió
10 dkg trappista sajt
20 dkg camembert
1 ek. keményítõ
1 csokor petrezselyem
10 dkg szeletelt szárított sonka
A tejet és a tejszínt felforralom, ízesítem a fûszerekkel, majd leveszem a tûzrõl, hozzáadom a reszelt trappista sajtot és a darabolt camembert felét és addig kevergetem, ameddig elolvad a forró tejben. Kevés vízben feloldom a keményítõt, ezt is a leveshez adom, még egyet forralok rajta és már kész is. Beleszórom a maradék kockázott camembert sajtot és az aprított petrezselymet. A sonka szeleteket megpirítom serpenyõben és ezzel tálalom a levest.