Sajtkészítés házilag (ecettel) = Paneer sajt

2011-10-17

sponsored links


Már régóta adós vagyok ezzel a recepttel a környezetemnek, így ma idõt szakítottam a megírására.
Egész más íze van mint az oltós sajtnak és nem utolsó sorban  az ecet inkább kéznél van mint a tej oltó:-)
Nálunk váltva készül a két sajtféleség, mert van énsajtom (Mimi) és tesajtod(Anya)    :-)

Hozzávalók:

5 liter házi tej
1,5 dl 10%-os ecet
2 ek só
sajtruha (géz)
szûrõ
nehezék a préseléshez

Elkészítés:

Az 5 liter tejet felforraljuk és beletesszük a sót, majd mikor már gyöngyözik beleöntjük a 1,5 dl ecetet. Pontos hõmérsékletet ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s