Sajtkrémtorta pohárban
sponsored links
Igazi nyári desszertet hoztam, sütés nélküli, pillanatok alatt összeállítható és nagyon-nagyon finom. Tudom, hogy sokan ismerik, készítik, de sokan rá is csodálkoznak, amikor megemlítem ezt a poharas desszertet.
Hozzávalók:
? 12 dkg zab keksz
? 1 ek. kakaópor
? 3 ek. olvasztott vaj
A kekszet összetörjük, elkeverjük a kakaóval és a vajjal. Elosztjuk 5 pohár aljába.
? 20 - 25 dkg natúr krémsajt (esetleg mascarpone)
? 150 g natúr görögjoghurt
? 2 dl habtejszín
? 1 tk. vanília kivonat
A sajtkrémet kikeverjük a sûrû joghurttal, a vaníliával és végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A kekszek tetejére kanalazzuk.
A poharakat lefóliázzuk és pár órára hûtõbe tesszük.
20-25 dkg epret apróra vágunk, 2 ek. porcukorral meghintjük és facsarunk rá 1 ek. citromlevet. Ha van, akkor citromlé helyett kevés Kontyos Eperbort önthetünk a gyümölcsre, csodálatosan kiemeli az aromáját. Ebben az esetben gyerekek nem ehetik?Az epret is lefóliázzuk és hûtõbe tesszük.
Közvetlenül tálalás elõtt a krém tetejére kanalazzuk az epret, a levével együtt. Díszítésnek megszórhatjuk finomra vágott mentával vagy citromfûvel.
Ha sima joghurtot használunk, akkor mindenképpen adjunk a tejszínhez habfixálót, de házilag is készíthetünk görög joghurtot. Sûrû szövésû szitába öntjük a sima joghurtot és pár órán át hagyjuk lecsepegni. A kicsepegett savót kelttészta készítéséhez használhatjuk.
Eper helyett bármilyen idénygyümölccsel jó.