Sajtkrémtorta pohárban

2014-05-26

sponsored links





Igazi nyári desszertet hoztam, sütés nélküli, pillanatok alatt összeállítható és nagyon-nagyon finom. Tudom, hogy sokan ismerik, készítik, de sokan rá is csodálkoznak, amikor megemlítem ezt a poharas desszertet.  

Hozzávalók:
?         12 dkg zab keksz
?         1 ek. kakaópor
?         3 ek. olvasztott vaj
A kekszet összetörjük, elkeverjük a kakaóval és a vajjal. Elosztjuk 5 pohár aljába.

?         20 - 25 dkg natúr krémsajt (esetleg mascarpone)
?         150 g natúr görögjoghurt
?         2 dl habtejszín
?         1 tk. vanília kivonat
A sajtkrémet kikeverjük a sûrû joghurttal, a vaníliával és végül beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is. A kekszek tetejére kanalazzuk.
A poharakat lefóliázzuk és pár órára hûtõbe tesszük.
20-25 dkg epret apróra vágunk, 2 ek. porcukorral meghintjük és facsarunk rá 1 ek. citromlevet. Ha van, akkor citromlé helyett kevés Kontyos Eperbort önthetünk a gyümölcsre, csodálatosan kiemeli az aromáját. Ebben az esetben gyerekek nem ehetik?Az epret is lefóliázzuk és hûtõbe tesszük.
Közvetlenül tálalás elõtt a krém tetejére kanalazzuk az epret, a levével együtt. Díszítésnek megszórhatjuk finomra vágott mentával vagy citromfûvel.
Ha sima joghurtot használunk, akkor mindenképpen adjunk a tejszínhez habfixálót, de házilag is készíthetünk görög joghurtot. Sûrû szövésû szitába öntjük a sima joghurtot és pár órán át hagyjuk lecsepegni. A kicsepegett savót kelttészta készítéséhez használhatjuk.

Eper helyett bármilyen idénygyümölccsel jó.



Folytats a blogon ... www.limarapeksege.hu/2014/05/igazi-ny...

sponsored links

Keres?s