Sajtkrémes-snidlinges hajtoványok
sponsored links
Fiatal háziasszony koromban hadilábon álltam a kelt tésztákkal, nem tudtam rendesen élesztõt futtatni, nem kelt meg kétszeresére a tészta, vagyis az erõfeszítéseimet nem nagyon koronázta siker, ezért hosszú idõre lemondtam az egyébként hõn szeretett kelt tészták készítésérõl. Aztán felfedeztem Mohánál a mini sajtos hajtoványokat és az egyéb kelt tésztából készült finomságait, és úgy döntöttem, nekifutok még egyszer az elkészítésüknek...és milyen jól tettem! Egy igazán finom, puha tésztájú, sok mindennel tölthetõ finomság lett a végeredmény, amit kiscsaládom nagy örömére most már gyakran készítek.
Ma kétfajta hajtovány sült: az egyiket snidlinges sajtkrémmel töltöttem, a másikat pedig a tegnapról maradt paradicsomos öntettel tekertem fel.
Hozzávalók:
tésztához:
fél kg liszt 67 Ft
1 evõkanál só
1 kávéskanál cukor
1 dl olaj 44 Ft ...