Sajtkrémes koszorú
sponsored links
Megint elcsábultunk gasztrogyerekkel egy szép kelt tészta formázásra. Moha koszorúja a napraforgó továbbfejlesztése. Az újabb tekerés azt teszi lehetõvé, hogy a kalácsnak több bélzete, és kevesebb héja legyen. Nekem legalábbis a szépsége és a jó íze mellett ez a pozitívuma.
Sajtkrémes koszorú (10 nagy darab, de lehet több részre is vágni):
2,5 dkg élesztõt 2 kockacukorral 2 dl langyos tejben 15 perc alatt felfuttatunk. 50 dkg liszttel és 2 teáskanál sóval összedagasztjuk, és még annyi langyos tejet és vizet adunk hozzá, hogy összeálljon. Hozzáadunk még 1 dl napraforgóolajat, és jól kidagasztjuk géppel. Ha kész, 20 dkg tarját, vagy bármilyen fõtt sonkát 1cm-es kockákra vágunk, és beledagasztjuk a ...