Sajtkrémes koszorú

2011-12-13

sponsored links

koszorú_kész

Megint elcsábultunk gasztrogyerekkel egy szép kelt tészta formázásra. Moha koszorúja a napraforgó továbbfejlesztése. Az újabb tekerés azt teszi lehetõvé, hogy a kalácsnak több bélzete, és kevesebb héja legyen. Nekem  legalábbis a szépsége és a jó íze mellett ez a pozitívuma.

Sajtkrémes koszorú (10 nagy darab, de lehet több részre is vágni):

2,5 dkg élesztõt 2 kockacukorral 2 dl langyos tejben 15 perc alatt felfuttatunk. 50 dkg liszttel és 2 teáskanál sóval összedagasztjuk, és még annyi langyos tejet és vizet adunk hozzá, hogy összeálljon. Hozzáadunk még 1 dl napraforgóolajat, és jól kidagasztjuk géppel. Ha kész, 20 dkg tarját, vagy bármilyen fõtt sonkát 1cm-es kockákra vágunk, és beledagasztjuk a ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s