Sajtkrémes almatorta
sponsored links
A fordított almatorta után ez a kedvenc, hasonlít a bajor almatortára. Ropogós tésztában lágy krém, rajta fahéjtól illatos alma, tökéletes desszert egy vasárnapi ebéd után. Ráadásul pillanatok alatt össze lehet dobni.
Az eredeti recept innen származik, és elõször egy az egyben így is készítettem. De sütés közben a tésztából sok vaj csöpögött ki, ráadásul elfelejtettem tepsit tenni alá. A sütõ füstölt, ráégett a vaj, akkor úgy gondoltam, hogy na ezt soha többé. Viszont annyira finom, hogy a tésztát egyszerûen lecseréltem és máris tökéletes lett. Nem is értem, minek annyi vaj bele, ha úgyis kicsöpög....
Tészta:
- 200 g finomliszt
- 1 ek. cukor
- 100 g apró kockára vágott hideg vaj
- csipet só
- 1 tojás sárgája
A késes aprítóba (az enyém ilyen, sokan kérdezik) készítem a lisztet, cukrot, sót és a hideg vajat. Elindítom, morzsásra kevertetem. Ezután adom hozzá a tojás sárgáját.
A tésztát egy 25 cm átmérõjû kapcsos tortaformába nyomkodom, úgy, hogy az ...