Sajtkrém torta (Cheesecake) így is úgy is:)

2011-04-27

sponsored links





Chicagoban szerettem bele:)
Hazai módon ekészítem a sajtkrémet: két veder tejfölt (900 gr-osak), egyik 12 másik 20 százalékos egy szûrõbe borítva lecsepegtetek hideg helyen. Ez kb. egy éjjel alatt megvan, és jó kiló sajtkrém lesz belõle. Ennyi kell a fent látható vastagságú sajtkrém tortához, amibõk kijön egy kisebb tepsire és egy tortára való. Vasatagabban szokták a krémet tenni erdedetileg (egy adagot csak egy tortalapra), de nekem az túl sok! Úgy láttama vendégek is szívesebben vesznek kétszer keveset, mint egyszer egy nagy szeletet:)

Alapot készítek a tortának. Van, hogy egy piskótát sütök. Ha tortaformában, akkor kettévágom és két torta lesz belõle. De a kekszes alappal az eredeti:
120-150 gr darált keksz (háztartási kekszet használok)
 50-75 gr olvasztott margarin
cukor ízlés szerint
Ezt összemorzsolom és a tortaforma aljára simítom, amit elõtte kibéleltem sütõpapírral, ha nem kapcsos az oldala. A tepsibe dupla adagot készítek (sütõpapírra ezt is,hogy kiemelhessem majd). Elõmelegített sütõbe tolom és...

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2011/04/s...

sponsored links

Keres?s