Sajtgolyók - teljes kiõrlésû tönkölybúza liszttel.
sponsored links
Avagy, rántott sajt másképp :)
Mi a sajtot mindig gurigába vesszük, kis családunk egyik kedvenc étele. Mindig van itthon belõle. Legutóbb a párom egy új fajta félkemény sajtot vett és sajnos nagyon nem volt jó. Vágni se lehet, enni se finom. Gondolkoztam mi is legyen vele aztán gondoltam kipróbálom a sajtgolyót.
Az elsõ recept alapján készítettem el, vagyis ahhoz hasonlóan, ami szembe jött velem. Történetesen épp a Kifõztük magazin volt a segítségemre.
Finom lett, nem csak szerintem hanem a kis család szerint is :)
És tényleg nem folyik szét :)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt
2 tojás
4,5 evõkanál teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
só
szerecsendió
teljes kiõrlésû zsemlemorzsa a panírhoz
lehet bele fûszernövény, én kihagytam.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd diónyi golyókat formázunk olajos kézzel. Teljes kiõrlésû zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Frissen a legfinomabb, de mikróban melegítve is isteni.
Én kukoricás rizst készítettem mellé.
Mi a sajtot mindig gurigába vesszük, kis családunk egyik kedvenc étele. Mindig van itthon belõle. Legutóbb a párom egy új fajta félkemény sajtot vett és sajnos nagyon nem volt jó. Vágni se lehet, enni se finom. Gondolkoztam mi is legyen vele aztán gondoltam kipróbálom a sajtgolyót.
Az elsõ recept alapján készítettem el, vagyis ahhoz hasonlóan, ami szembe jött velem. Történetesen épp a Kifõztük magazin volt a segítségemre.
Finom lett, nem csak szerintem hanem a kis család szerint is :)
És tényleg nem folyik szét :)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt
2 tojás
4,5 evõkanál teljes kiõrlésû tönkölybúza liszt
só
szerecsendió
teljes kiõrlésû zsemlemorzsa a panírhoz
lehet bele fûszernövény, én kihagytam.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd diónyi golyókat formázunk olajos kézzel. Teljes kiõrlésû zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Frissen a legfinomabb, de mikróban melegítve is isteni.
Én kukoricás rizst készítettem mellé.