Sajtgolyók - most simán

2018-04-19

sponsored links


Régebben készítettem már sajtgolyókat, akkor zsemlemorzsában is megforgattam õket sütés elõtt. Most kipróbáltam a "meztelen" változatot, vagyis a kis golyókat zsemlemorzsába forgatás nélkül sütöttem meg forró olajban. Kicsit féltem, de gyönyörûen egyben maradtak, és nagyon finom ebéd lett belõlük sültkrumplival kiegészítve.
Most is finomra reszeltem 30 dkg Füredi trappista sajtot, beleütöttem egy M-es tojást és beletettem 2 evõkanál rétes lisztet (azért kellett több liszt, mint a múltkor, mert ez a sajt sokkal lágyabb, nedvesebb volt, mint mondjuk egy Tolle sajt). És pont ezért is izgultam, hogy kifolyik, de szerencsére nem úgy lett. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Ebbõl a mennyiségbõl most 31 db golyócska lett, Bogikának is nagyon tetszett, mindig újabbat kért, miközben rámutatott azt mondta: "gogó"  :). 





Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2018/04/sajtgolyo...

sponsored links

Keres?s