Sajtgolyó vagy nem golyó - rántott sajt helyett
sponsored links
Már jó pár éve, hogy fölfedeztem magamnak ezt a remek ételötletet, azóta már többször is elkészítettem. Köretként még mindig úgy gondolom, hogy legjobban a rizs illik hozzá, de azt igyekszem változatosabbá tenni. Gombával, kukoricával, petrezselyemmel, no meg salátával és mártásokkal. Például mártásként nagyszerû mellé a tkemali (fûszeres; édes, savanyú, csípõs szilvaszósz) vagy akár egy sima snidlinges-joghurtos.
Maga a sajtgolyó kevésbé változik, az alap a nem kõkeményre felvert tojásfehérje, amibe óvatosan belekeverem a reszelt sajtot, annyit, hogy formálható massza legyen. Ebbõl vagy golyókat vagy laposabb formát, amolyan fasírtszerût csinálok, amit lisztbe (fõképp kukoricalisztbe, mert attól finom ropogós lesz, de ha valaki jobban szereti, morzsával is jó) forgatás után olajban - legutóbb kókuszzsírban - szép barnásra sütök.
Természetesen nagyon sokat számít, hogy milyen sajtból készül, én igyekszem mindenképpen valami jó ...