Sajtfánk
sponsored links
A recept innen. Az eredeti recept 20-25 darabot ír ebbõl a mennyiségbõl, nekem kb. 50 db lett belõle, pedig elég nagyok is voltak.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
10 dkg vaj (én margarínt tettem)
15 dkg liszt (réteslisztet tettem)
1 kávéskanál só
kevés õrölt bors
4 egész tojás
10 dkg reszelt sajt.
A tetejére:
1 tojás sárgája
5 dkg reszelt sajt.
A tejet a vajjal felforraljuk, beleszórjuk a sóval és borssal elkevert lisztet, és addig fözzük, míg a massza összeáll és elválik az edény falától. Egy kissé hagyjuk hûlni, utána egyenként hozzákeverjük az egész tojásokat (én kézi mixerrel kevertem, mindig addig, amíg a tojást felvette a massza, utána adta hozzá csak a következõ tojást), végül a reszelt sajtot is.
Nyomózsákkal kis halmokat nyomunk sütõpapíros tepsire (megj.:én csak kiskanállal raktam a halmokat), tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és elõmelegített sütõben megsütjük (én 200 fokon sütöttem kb 25 percig).