Sajtfánk avagy sajtoscsók

2013-01-18

sponsored links


Európa Cukrászda a Szent István körúton. Sok-sok barátnõs beszélgetést töltöttünk az emeleten, teát vagy málnaturmixot szürcsölgetve. Rohanós napokon pedig a talponállóban zacskózok be káposztás hasét, sajátfánkot és esetleg valami kis aprósütit.

Nem merem összeszámolni, hogy az elmúlt 15 évben hány kilónyi sajtfánkot vehettem ott. Pedig tudván tudom, hogy elkészíteni nem túl bonyolult, bár picit idõigényes. Csak éppen azért a pár darabért nem állok neki.

Kivéve, ha farsangi idõszak van és megyünk bandázni a kis haverokhoz.

Receptet az egyik kedvenc szakácskönyvemben, az 1952-es kiadású A mi szakácskönyvünk címû opuszban kerestem. Ott sajtoscsókként szerepel, de tökéletesen azt kaptam, amire számítottam: egy habosan könnyû, sajtosan illatozó finomságot. Ez könyv egyébként egy igazi kincsesbánya, három év kellene, hogy végigfõzzem a 350 oldalnyi, oldalanként 2-3-4 receptet.

Hozzávalók 2 tepsis adaghoz: 3 dl tej, 8 dkg vaj, 16 dk ...

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2013/01/sajtfank-...

sponsored links

Keres?s