Sajtfondü

2014-02-13

sponsored links

Elõször készítettem sajtfondüt,  eddig csak máshol ettem. Az öcsém készletét használom kölcsönben, de elõbb utóbb beszerzek magamnak is egy igazi készletet! Beszélgetõs, baráti este elengedhetetlen tartozéka!

Sajtfondü

Hozzávalók 6 személyre: 1 cikk fokhagyma, 20 dkg ementáli sajt, 20 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt sajt, 1,5 evõkanál étkezési keményítõ, kevés fehérbor, 2 evõkanál cseresznyepálinka (vagy más gyümölcspálinka), fehér bors; a mártogatáshoz: kenyérkockák, zöldségek.

Elkészítése: A fondüedényt a félbevágott fokhagymagerezddel jól bedörzsöljük. Az összes sajtot durvára lereszeljük, és felét a keményítõvel együtt az edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a bort meg és tûzhelyen, kevergetve felforraljuk. A hõfokot csökkentve, apránként beleszórjuk a maradék sajtot, és állandó keverés mellett megolvasztjuk. Õrölt fehér borssal meg a pálinkával ízesítjük, majd a föndüedényben melegen tartjuk. A kenyeret és a zöldséget nagyobb kockákra vágjuk. A kenyérkockákat fondüvillára szúrjuk, és a sajtba mártogatjuk. A fondüt idõnként megkeverjük, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/13/sajtfo...

sponsored links

Keres?s