Sajtfelfújt gombamártással

2013-07-27

sponsored links



Hozzávalók 6 db-hoz : 10 dkg sajt, 4 dkg vaj, 4 dl tej, 2 evõkanál liszt, 3 tojás, só, bors:
a formák kikenéséhez: 2 dkg vaj, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa;
a gombamártáshoz: 15 dkg gomba, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 evõkanál tejföl, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése: A vajat habzásig hevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk sóval meg borssal és sûrûsödésig fõzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, elkavarjuk és teljesen kihûtjük. Ha kihûlt, belekavarjuk elõbb a tojássárgát, majd a kemény habbá  ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2013/07/sa...

sponsored links

Keres?s