Sajtból van a Hold - sajt készítése otthon
sponsored links
A képen egyik füstölt sajtunkat láthatjátok!
Ahogyan az utóbbi idõben láthattátok egy picit elmaradtam az írogatással, de sok-sok pozitív változás állt be az életünkben. Hála ezért az égieknek! Viszont most újra bele kell rázódnom a mindennapi õrületbe, ezért néha kicsit lassabban kerülnek megjelenítésre azok a bizonyos bejegyzések. Képek gyûlnek szép számmal és írás is kerül lassan melléjük.
Imádom a tradicionális, saját kézzel készített, otthoni finomságokat, a vidéki életet és a hagyományokat. A szüleim mezõgazdasággal foglalkoznak, így én is ebben nõttem fel és tanultam meg. Elhatároztam, hogy idõközönként megismertetlek egy-egy valódi tejbõl készült produktummal benneteket. Leszámolok a lila tehén sztereotípiával!
Nézzük a mai elsõ penzumot! A sajt! Ezt a típusú sajtot sokan az indiai panírral/ házi sajttal azonosítják. Nincs benne semmiféle sajtkultúra, egyszerû elkészíteni. A boltokban már drága pénzért 500-600 Ft/ 10-20 dkg áron grill sajtként vásárolhatjuk meg. Azért ez egy picurit vicces.
Nézzétek meg szüleim és a legifjabb sajtmester, Zétusom tálalásában az elkészítés folyamatát!
Hozzávalók 90 dkg - 1 kg sajthoz:
10 liter házi tehéntej ...