Sajt készítés házilag - oltóval

2011-09-22

sponsored links


A sok "sajtgyártás" közben végre rászántam magam,hogy a  receptet is leírjam :-)
Az utóbbi idõben úgy  rákaptunk az ízére,hogy hetente 2x készül 5-5 liter tejbõl. Kétféle lehetõséget próbáltam ki eddig, elõször kezdeném az oltós változattal.
Az oltó egy állati eredetû enzim amelynek  feladata a tej szétválasztása fehérjére  és savóra. Tulajdonképpen a tej alvadását idézi elõ rövid idõn belül.

 Hozzávalók:

5 liter házi tej 
2 ek. só           
2 ek. oltóanyag         
ízesítésre: snidling, lila- fokhagyma

textilpelenka vagy gézruha
szûrõ
nehezék a préseléshez
megfelelõ alkotókedv :-) ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s