Sadness
sponsored links
Az evés jó gyógyír szomorúságra is. Ezt kénytelen voltam észrevenni magamon.Pedig itt a csodás tavasz, a böjt. Erre mit sütök? Kalóriabomba lasagne-t! (10 dkg kb.170 kcal)
Aki evett már, tudja mennyire finom tud lenni! Volt hozzá egy csomag tésztám (30 dkg), már régóta hozzá sem nyúltam, gondoltam: itt az idõ! És belekezdtem.
Egy magas falú jénai tálat kiolajoztam, meglocsoltam paradicsomszósszal és ráhelyeztem a lapok harmadát. Csak szárazon, nem kell elõfõzni.
Húsragu:
60 dkg darált sertéscomb (lehet fele arányban marhahúst is használni )
2 dl sûrített paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 közepes szál sárgarépa
1-1 kávéskanál kakukkfû és oregánó
só,bors ízlés szerint
A hagymát kevés olajon megpirítottam, beledobtam az apróra reszelt sárgarépát és a fokhagymát is. Picit pirítottam, majd kevés vízzel felöntve fedõ alatt puhára pároltam. Kb.10 perc, majd belekerült a darált hús és a fûszerek. Fehéredésig sütöttem folyamatosan keverve, majd 2 dl sûrített paradicsommal koronáztam.
Következett a besamell mártás!
Hozzávalók. 10 dkg vaj
1 l tej
6 dkg liszt
só,bors,szerecsendió ízlés szerint
A vajat megolvasztottam és rászórtam a lisztet, amit barnulásig kevergettem.A tejet felforraltam és a vajs liszthez adtam, ami nyomban besûrítette. Ízesítettem, jó sok szerecsendiót használva.
A jénaiban pihenõ tésztára elõször besamell,majd ragu került. Ismét tészta,ragu és besamell.
Legvégén tésztával zártam, amit meglocsoltam paradicsompürével. Gazdagon megszórtam sajttal ,borssal ízesítettem, és így toltam a 200 °C-os sütõbe.
Bõ háromnegyed óra alatt készre sült!
Jól elkészítve megunhatatlan!