Sadness

2014-03-14

sponsored links

 

DSC_1266.JPG

Az evés jó gyógyír szomorúságra is. Ezt kénytelen voltam észrevenni magamon.Pedig itt a csodás tavasz, a böjt. Erre mit sütök? Kalóriabomba lasagne-t! (10 dkg kb.170 kcal)

Aki evett már, tudja mennyire finom tud lenni! Volt hozzá egy csomag tésztám (30 dkg), már régóta hozzá sem nyúltam, gondoltam: itt az idõ! És belekezdtem.

Egy magas falú jénai tálat kiolajoztam, meglocsoltam paradicsomszósszal és ráhelyeztem a lapok harmadát. Csak szárazon, nem kell elõfõzni.

Húsragu:

60 dkg darált sertéscomb (lehet fele arányban marhahúst is használni )

2 dl sûrített paradicsom

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

3 közepes szál sárgarépa

1-1 kávéskanál kakukkfû és oregánó

só,bors ízlés szerint

A hagymát kevés olajon megpirítottam, beledobtam az apróra reszelt sárgarépát és a fokhagymát is. Picit pirítottam, majd kevés vízzel felöntve fedõ alatt puhára pároltam. Kb.10 perc, majd belekerült a darált hús és a fûszerek. Fehéredésig sütöttem folyamatosan keverve, majd 2 dl sûrített paradicsommal koronáztam.

DSC_1248.JPG

Következett a besamell mártás!

Hozzávalók. 10 dkg vaj

1 l tej

6 dkg liszt

só,bors,szerecsendió ízlés szerint

A vajat megolvasztottam és rászórtam a lisztet, amit barnulásig kevergettem.A tejet felforraltam és a vajs liszthez adtam, ami nyomban besûrítette. Ízesítettem, jó sok szerecsendiót használva.

DSC_1249.JPG

A jénaiban pihenõ tésztára elõször besamell,majd ragu került. Ismét tészta,ragu és besamell.

Legvégén tésztával zártam, amit meglocsoltam paradicsompürével. Gazdagon megszórtam sajttal ,borssal ízesítettem, és így toltam a 200 °C-os sütõbe.

DSC_1253.JPG

Bõ háromnegyed óra alatt készre sült!

DSC_1255.JPG

Jól elkészítve megunhatatlan!

 DSC_1257.JPG

 

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/03/14/sadnes...

sponsored links

Keres?s