Sacher torta
sponsored links
Mint tudjuk, igazi Sacher tortát persze csakis Bécsben a Sacherben... És mint minden titkos recept esetében, így ebben az esetben is a legkülönfélébb változatok keringenek a neten, szakácskönyvekben, családi kockásfüzetekben. Mi kb. 25 évvel ezelõtt találkoztunk az elsõ recepttel egy még német nyelvû Burdában. És bár a kép csábító volt, némely hozzávalót nem nagyon tudtunk értelmezni (és még most sem...), így aztán évekkel késõbb egy másik recept lett a mi családi Sacherünk. A hozzá készült különleges tejszínhabot azonban az a bizonyos Burda-beli recept ihlette.
13 dkg étcsokoládét megolvasztunk, kissé hûlni hagyjuk. Közben
13 dkg puha vajat habosra keverünk
10 dkg cukorral, hozzá adjuk a csokoládét majd
6 tojás sárgáját,
13 dkg lisztet, (ha biztosra akarunk menni, lehet hozzá adni 1 teáskanál sütõport is), majd
6 tojásfehérjét, amit ...