Sacher torta
sponsored links
A torta eredeti receptjét természetesen gondosan õrzik,ami persze nem ez a recept amit én megosztok veletek. A napokban a Wiener szalon osztotta meg a saját receptjét a Gasztroangyalban,ami nekem nagyon megtetszett és el is készítettem. Próbáljátok ki ti is mert nagyon könnyen elkészíthetõ és természetesen nem csak mutatós de finom is!
Hozzávalók:
18 dkg vaj
18 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé
8 db tojás
18 dkg liszt
12 dkg cukor
1 mokkáskanál sütõpor
Hozzávalók a torta behúzásához:
30 dkg étcsokoládé
1 evõkanál olaj
Betöltéshez: 3 dl házi sárgabaracklekvár
Tálaláshoz:
3 dl habtejszín
10 g. instant zselatin fixpor
Továbbá:
24 cm-es kerek kapcsos tortaforma
egy darab formára vágott szilikonos sütõpapír
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 160 fokon.
18 deka csokoládét vízgõz felett olvasszuk fel.
A vajat kissé habosítsuk fel és kis adagokban keverjük hozzá az olvasztott csokoládét.
Habosítsuk tovább,majd egyesével keverjük bele a tojások sárgáit.
Alaposan keverjük ki . A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá és keverjük bele a csokoládés tojássárgás masszába. Végül fakanál segítségével keverjük hozzá a sütõporos lisztet is. Tortaforma aljába vágjunk egy kerek lapot a szilikonos sütõpapírból és tegyük bele. Erre kanalazzuk rá az elkészített piskóta masszánkat és egyenletesen oszlassuk el benne,majd tegyük a sütõbe sülni.
Tû próbáig sütjük kb. 50 percig. Ha megsült vegyük ki a sütõbõl és a formával együtt fordítsuk meg és hagyjuk kihûlni. Így szép egyenes lesz a tortánk teteje.
Amikor kihûlt vegyük ki a formából és vágjuk három egyenlõ részre.
A baracklekvárt melegítsük fel és töltsük be a lapok közé és vonjuk is be vele az egész torta felületét egyenletesen. Tegyük a hûtõbe egy éjszakára,hogy magába tudja szívni a piskóta a baracklekvárt.
Másnap, olvasszuk fel a csokoládét vízgõz felett és keverjük hozzá az olajat.
A tortánkat vegyük ki a hûtõbõl és tegyük egy magasabb torta rácsra,majd öntsük le az olvasztott csokoládéval. Így teljesen bevonja a tortánkat az olvasztott csokoládé és a felesleg pedig lecsorog róla. Tegyük át a bevont tortát egy torta tányérra és a maradék csokoládét ami lecsurgott szedjük át egy spícczsákva és csíkozzuk át a torta felületét vele.
Az így bevont tortánkat tegyük a hûtõbe kb. fél órára dermedni.
Közben, a zselatinporral verjük fel a habtejszínt és tegyük egy kínáló tálkába.
A megdermedt tortánkat meleg vízbe mártott széles pengéjû késsel 18 szeletre szeleteljük fel és tejszínhabbal kínáljuk.