Sacher rolád

2017-07-18

sponsored links

Édességel kicsit levagyok maradva, pedig nem mondanám, hogy nem eszünk minden héten valami nasit. Sajnos még mindig nem tudok fotózni, egy-két dolog hiányzik ahhoz, hogy meglegyen a rendes hátterem, illetve költözés alatt, egyetlen egy doboz szakadt szét, persze abba voltok a fotózáshoz szükséges tányérkáim. Hát majdnem a szívem szakadt meg, de túl vagyok rajta, majd gyûjtögetek újra. Úgyhogy megváltam egy pár csodaszép étkészlettõl, ezért egyenlõre a maradékokkal készülnek majd a képek. Most még mindig a tartalékból élek.
Viszont a sárgabarack lekvár fõzés szezonja még mindig tart. Szerencsére az idén szinte fillérekért lehet kapni a piacon, már szinte ingyen adják. Befõtt és lekvár is készült nálunk. Frissen, forrón kenhetjük akár egy szuper kakaós piskótatekercsre, amit már csak sok csokoládéval kell bevonni.
Így készül a sacher rolád.







Sacher rolád
Hozzávalók 30x25 méretû tortaformához:
4 tojás
3 evõkanál teljes kiõrlésû fehérliszt
3 evõkanál keményítéõ
2 evõkanál holland kakaópor
2 evõkanál nyírfacukor

továbbá:
2 dl sárgabarack lekvár

a csokoládé bevonóhoz:
10 dkg 60% kakaó tartalmú étcsokoládé
75 ml tejszín
2 dkg vaj
a sziruphoz:
30 ml víz
5 dkg nyírfacukor


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét majdnem kemény habbá verjük, ekkor adjuk hozzá a nyírfacukrot és tovább verjük keményedésig. A tojások sárgáját egyesével beletesszük, kikeverjük. A száraz alapanyagot kimérjük, átszitáljuk a felvert habhoz és óvatosan összekeverjük. Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Még forrón eltávolítjuk a sütõpapírt, konyharuhára terítjük, majd feltekerjük és így hagyjuk kihûlni. 
Ezután kitekerjük, megkenjük vastagon forró sárgabarack lekvárral és feltekerjük.
A csokoládé bevonóhoz elkészítjük a szirupot. A vizet a nyírfacukorral felforraljuk és innentõl számolva további 5 percig forraljuk. A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk az étcsokoládét és addig keverjük, amíg egynemûvé nem válik. Ezután elkeverjük benne a vajat, majd a szirupot. Teljesen kihûlni hagyjuk szobahõmérsékletûre. A piskótatekercsre öntjük, elsimítjuk és tálalásig hûtõbe helyezzük. Legalább 1-1,5 órát pihentetjük. Ez idõ alatt szépen megdermed a csokoládé mázunk.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/07/sache...

sponsored links

Keres?s