Sacher kocka

2014-04-03

sponsored links


Hétvégén a kedvenc Sacher torta receptemet megsütöttem tepsiben és felkockázva tálaltam a család nagy megelégedésére. :))

Imádjuk ezt a tésztát, 3 tábla étcsokoládé és egy kis üveg, saját készítésû sárgabarackdzsem nem nagy ár egy ilyen szájban omló, csupa-csoki finomságért... :-))

Hozzávalók:

20dkg étcsokoládé
8 tojás
20dkg margarin vagy vaj
15+15dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 sütõpor
20dkg liszt
Máz és bevonás:
10dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
2 evõkanál olaj
baracklekvár (~3,5-4dl)

20dkg  étcsokoládét gõz felett felolvasztottam.

 A tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a fele kristálycukrot

A margarint habosra kevertem, hozzá adtam az olvasztott csokit, a cukor másik felét, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat. A sütõporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem a keményre vert fehérjehabbal. 
A tésztát egy 35x28 cm-es zsírozott-lisztezett sütõtepsibe öntöttem és 180 fokon, 20 perc alatt készre sütöttem.
A kihûlt piskótát vízszintesen két lapba vágtam. Az alsó lapot megkentem bõven baracklekvárral, majd a felsõvel lezártam a süteményt. Kívülrõl is megkentem lekvárral és a hûtõben hagytam kicsit, hogy rádermedjen a lekvár.
A tortabevonót az olajjal gõz felett megolvasztottam és a lehûtött sütemény tetején egyenletesen elsimítottam. 
Ebben az estben is igaz, hogy másnap az igazi, érdemes türelmesnek lenni! <3


Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/04/sach...

sponsored links

Keres?s