SACHER-KEKSZ

2017-11-08

sponsored links


Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag (6 g) sütõpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evõkanál cukrozatlan kakaópor
  • 18 dkg vaj
  • 3 evõkanál narancslikõr
  • 1 tojássárgája

továbbá:

  • narancslekvár
  • kb. 45 dkg étcsokoládé (70%-os)




  • A sütõporral összeforgatott lisztet, a porcukrot és a kakaóport tálas mixer edényébe szitáltam.
  • Nagy lyukú reszelõn belereszeltem a vajat, és a dagasztókarral vizes homok állagúra dolgoztattam.
  • A likõrrel és a tojássárgájával egynemûvé gyúrtam, folpakba csomagolva 1 éjszakára hûtõbe tettem.
  • Másnap lisztezett felületen finoman átgyúrtam, kb. 3 mm vékonyra nyújtottam.
  • A kiszúróval szaggattam, sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 12 perc alatt készre sütöttem.
  • Tálcára szedve hagytam teljesen kihûlni.
  • Kb. 6 dkg csokoládét vízgõz fölött megolvasztottam.
  • A gõzrõl levéve felolvasztottam benne további 3 dkg-ot, majd 1-1 teáskanálnyit a csokoládé kiöntésére szolgáló gumiformákba adagoltam.
  • Szépen elegyengettem, a formát vágódeszkára tettem, és a konyhapulthoz ütögettem ? a csokoládé így szépen elterül, és távoznak a légbuborékok.
  • Kb. 30 percre hûtõbe helyeztem.
  • Körben óvatosan meglazítottam a formát, majd ügyesen kifordítottam belõle a mintás csokoládélapokat.
  • Így jártam el a többi csokoládéval is, a kekszek számának megfelelõ számú mintázott lapot készítettem.
  • 1-1 kekszet és csokoládélapot narancslekvárral összeragasztottam, majd hûvös helyen néhány órát pihentettem, aztán tálaltam.
  • Az édesebb ízek kedvelõi tej- vagy fehér csokoládéval is készíthetik.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin szeptemberi számában is. A csokiskeksz-készítõt a Cookori.com, a hátteret a Fotókellék biztosította. :)

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/11/sacher-ke...

sponsored links

Keres?s