S?t?t?kkr?mleves

2022-01-03

sponsored links

Nyilv?n mindenkinek a saj?t receptje garant?lja a legfinomabb eredm?nyt, de az?rt magamban id?nk?nt kuncogni szoktam azon, amikor feltal?lja valaki azt a bizonyos spanyolviaszt... Sz?val szer?ny v?lem?nyem szerint ez ink?bb ?gy n?z ki, hogy egyszer vagy l?tta, vagy olvasta valahol, azt?n megcsin?lta ?jra ?s valami m?shogyan siker?lt, m?s ker?lt, vagy nem ker?lt bele ?s att?l esetleg jobb lett. Ez pedig m?r el?g ahhoz, hogy feltal?l?k legy?nk ?s azt mondhassuk, hogy a legfinomabb... A f?z?s k?s?rletez?s, lehet mindig m?shogyan csin?lni, ?gyis az eredm?ny sz?m?t. Elfogyott, vagy nem. Sz?val ez nem a legfinomabb s?t?t?kkr?mleves, ez csak egy leves t?kb?l, ahogy ?n k?sz?tettem. Most ?ppen ?gy.


Hozz?val?k (6-8 szem?lyre):

egy kanadai s?t?t?k fele (ami alapb?l sem volt t?lzottan nagy)

egy fej v?r?shagyma

1 friss narancs leve

ol?vaolaj

vaj

1 p?pozott ev?kan?l mascarpone

2 dl zs?ros tejsz?n

k?l?nf?le magok (t?kmag, napraforg?, len, ?zl?s?nk szerint)

s?, bors, r?mai k?m?ny, sz?r?tott gy?mb?r

t?kmagolaj

z?lds?g alapl?, vagy v?z


Elk?sz?t?se:

egy ev?kan?l ol?vaolajon ?s egy di?nyi vajon megfuttatjuk a finomra v?gott v?r?shagym?t (ha van salotta, az m?g jobb). 

A t?knek leh?ntjuk a h?j?t, ?s felkock?zzuk a h?s?t (?n nem a magh?zas fel?b?l k?sz?tettem, de nyilv?n a magh?zas r?sz is j? mag n?lk?l, illetve, ha valaki nagyon szereti ezt az ?telt, akkor az eg?sz t?k is mehet, de akkor j? sok leves lesz a v?g?n...). P?r percig forgatjuk a t?k?t, m?g pici sz?nt kap, majd fel?ntj?k annyi alapl?vel (vagy v?zzel), amennyi ?ppen ellepi ?s puh?ra f?zz?k. S?zzuk, ?zes?tj?k frissen tekert borssal, ?r?lt r?mai k?m?nnyel ?s friss reszelt, vagy sz?r?tott gy?mb?rrel, belefacsarjuk egy narancs lev?t. Ha a t?k puha, akkor egy p?pozott ev?kan?l mascarpone ?s 2 dl tejsz?n kever?k?hez szed?nk a forr? l?b?l, elkeverj?k ?s vissza?ntj?k a levesbe, majd alaposan leturmixoljuk.

Ha a turmixol?s siker?lt, nem sz?ks?ges szit?n ?tk?ldeni. A s?r?s?g?t be?ll?tjuk ?zl?s?nk szerint m?g alapl?, vagy v?z hozz?ad?s?val, illetve k?stoljuk ?s korrig?ljuk az ?z?t. A kimert levesre pir?tott magok ker?lnek ?s meglocsoljuk t?kmagolajjal.

F?l ?ra az eg?sz, k?nny?, finom, melenget? leves. Lehet, hogy m?g eg?szs?ges is...



Folytats a blogon ... labas-fazek-fakanal.blogspot.com/2022...

sponsored links

Keres?s