S?t?t?kkr?mleves
sponsored links
Hozz?val?k (6-8 szem?lyre):
egy kanadai s?t?t?k fele (ami alapb?l sem volt t?lzottan nagy)
egy fej v?r?shagyma
1 friss narancs leve
ol?vaolaj
vaj
1 p?pozott ev?kan?l mascarpone
2 dl zs?ros tejsz?n
k?l?nf?le magok (t?kmag, napraforg?, len, ?zl?s?nk szerint)
s?, bors, r?mai k?m?ny, sz?r?tott gy?mb?r
t?kmagolaj
z?lds?g alapl?, vagy v?z
Elk?sz?t?se:
egy ev?kan?l ol?vaolajon ?s egy di?nyi vajon megfuttatjuk a finomra v?gott v?r?shagym?t (ha van salotta, az m?g jobb).
A t?knek leh?ntjuk a h?j?t, ?s felkock?zzuk a h?s?t (?n nem a magh?zas fel?b?l k?sz?tettem, de nyilv?n a magh?zas r?sz is j? mag n?lk?l, illetve, ha valaki nagyon szereti ezt az ?telt, akkor az eg?sz t?k is mehet, de akkor j? sok leves lesz a v?g?n...). P?r percig forgatjuk a t?k?t, m?g pici sz?nt kap, majd fel?ntj?k annyi alapl?vel (vagy v?zzel), amennyi ?ppen ellepi ?s puh?ra f?zz?k. S?zzuk, ?zes?tj?k frissen tekert borssal, ?r?lt r?mai k?m?nnyel ?s friss reszelt, vagy sz?r?tott gy?mb?rrel, belefacsarjuk egy narancs lev?t. Ha a t?k puha, akkor egy p?pozott ev?kan?l mascarpone ?s 2 dl tejsz?n kever?k?hez szed?nk a forr? l?b?l, elkeverj?k ?s vissza?ntj?k a levesbe, majd alaposan leturmixoljuk.
Ha a turmixol?s siker?lt, nem sz?ks?ges szit?n ?tk?ldeni. A s?r?s?g?t be?ll?tjuk ?zl?s?nk szerint m?g alapl?, vagy v?z hozz?ad?s?val, illetve k?stoljuk ?s korrig?ljuk az ?z?t. A kimert levesre pir?tott magok ker?lnek ?s meglocsoljuk t?kmagolajjal.
F?l ?ra az eg?sz, k?nny?, finom, melenget? leves. Lehet, hogy m?g eg?szs?ges is...