S?t?t?k?s t?r?gomb?c di?s morzs?ban
sponsored links
Ebben az id?szakban sokat s?t?k t?k?t. Sajnos nem mindegyik olyan ?des, hogy mag?ban elfogyassza a csal?d. Ilyenkor j?n az ?jratervez?s
?s valamilyen ?telbe val? felhaszn?l?sa. Most p?ld?ul egy kis t?r?gomb?cba tettem bele. A dar?lt di? ?s a f?szerek nagyon j?l
kieg?sz?tett?k. K?n?lhatjuk desszertk?nt vagy egy tartalmas leves ut?n m?sodik fog?sk?nt is.
*25 dkg teh?nt?r?
*1 nagy toj?s
*10 dkg s?lt s?t?t?k
*1 csipet s?
*1 ek cukor
*1 ek h?zi van?li?s cukor
*3 csapott ek b?zadara
Forgat?shoz:
*10 dkg zsemlemorzsa
*5 dkg dar?lt di?
*2-3 ek olaj
T?lal?shoz:
*2 ek porcukor
*1/2 kk ?r?lt fah?j
*1 k?shegynyi ?r?lt szegf?szeg
*1 k?shegynyi ?r?lt szerecsendi?
A t?r?t ?tt?rj?k, hozz?adjuk a s?lt t?k?t, a toj?st, a s?t ?s a cukrokat. J?l ?sszekeverj?k. V?g?l
beleforgatjuk a b?zadar?t ?s legal?bb egy ?r?t pihentetj?k. A zsemlemorzs?t a dar?lt di?val sz?raz serpeny?ben kicsit megpir?tjuk, kev?s
olajjal ?sszekeverj?k. Egy faz?kban b? vizet forralunk. Ha a v?z gy?ngy?zik, akkor a massz?b?l ev?kan?lnyi adagokb?l di?nyi goly?kat sodrunk
?s a v?zbe engedj?k. Ha felj?nnek a v?z tetej?re, m?g 2-3 percet f?zz?k, majd sz?r?kan?llal kiemelj?k a v?zb?l, kicsit lecsepegtetj?k.
Megforgatjuk a di?s morzs?ban. A porcukrot a f?szerekkel elkeverj?k. A gomb?cokat a f?szeres porcukorral megsz?rva k?n?ljuk.