S?t?t?k?s narancsos csokis csiga
sponsored links
Igazi ?szi hangulat? p?ks?tem?ny. Gazdag, kr?mes, sz?jban olvad?. T?szt?j?ban s?lt t?k, ?s ha t?k, akkor narancs ?s fah?j, na meg persze csoki.
Hozz?val?k:
2 dl
habtejsz?n
1 dl friss
narancsl?
2,5 dkg
friss ?leszt?
15 dkg
s?ltt?k
1 toj?s
1
toj?ss?rg?ja
60 g cukor
1 narancs
reszelt h?ja
60 dkg
finomliszt
f?l tk. s?
T?ltel?k:
12 dkg puha
vaj
10 dkg barna
n?dcukor
1 tk. fah?j
1 tk.
van?lia kivonat
10 dkg
kand?rozott narancsh?j
10 dkg csokol?d?csepp
(vagy ?tcsokol?d?)
Dagaszt?g?p
t?lj?ba ?ntj?k a habtejsz?nt ?s a narancslevet. Belemorzsoljuk az ?leszt?t ?s
elkeverj?k. Hozz?adjuk a cukrot, a t?kp?r?t, a toj?st ?s a toj?ss?rg?j?t.
Tetej?re szit?ljuk a lisztet, belereszelj?k a narancsh?j?t, v?g?l r?sz?rjuk a
s?t. A g?p alacsony fokozat?n dagasztjuk 7-8 percig. Ha a t?szta kem?ny (a t?k
nedvess?gtartalm?t?l is f?gghet) akkor adunk hozz? m?g 1-2 kan?l narancslevet
vagy tejet. A g?pet magasabb fokozatra kapcsoljuk ?s m?g 3-4 percig hagyjuk
dolgozni. A puha, de nem ragacsos t?szt?t t?lba tessz?k, letakarjuk ?s szobah?m?rs?kleten
45-50 perc alatt dupl?j?ra kelesztj?k.
Am?g a t?szt?nk
kel a puha vajat a barnacukorral, a fah?jjal ?s a van?lia kivonattal kr?mesre
keverj?k, majd betessz?k a h?t?be.
A megkelt
t?szt?t lisztezett fel?letre bor?tjuk ?s kb. 60x 50 cm nagys?g? t?glalap
form?ra ny?jtjuk. A cukros, fah?jas vajb?l di? nagys?g? kupacokat tesz?nk a
t?szt?ra, majd egy spatul?val egyenletesen elkenj?k.
A
kand?rozott narancsot apr?ra v?gjuk ?s a csokol?d?cseppel a t?szt?ra sz?rjuk. A
hosszabb oldal?t?l kezdve feltekerj?k, mint a bejglit. Ezut?n egy ?les k?ssel
(vagy p?ld?ul fogselyemmel) 12 egyforma darabra v?gjuk.
S?t?pap?rral
kib?lel?nk egy 28x22 cm nagys?g? tepsit ?s a csig?kat egym?s mell? beletessz?k. A
tepsit egy f?li?val letakarjuk ?s kb. 30-40 perc alatt dupl?j?ra kelesztj?k.
A s?t?t
k?zben 180 fokra el?meleg?tj?k.
A tepsit a
forr? s?t?be toljuk ?s a csig?kat kb. 30 perc alatt sz?p pirosra s?tj?k.
R?gebbi s?t?t?k?s receptek: