S?t?t?k?s fah?jas csiga
sponsored links
Annyira finom pihe-puha, habk?nny? s?tem?nyt k?sz?tettem a s?t?t?kp?r? felhaszn?l?s?val. Azonnal a csal?dom a kedvence lett! Nem kell megijedni, a s?t?t?k nem ?rz?dik benne, viszont nagyon j? ?llagot ?s gy?ny?r? sz?nt ad a t?szt?nak. Mag?ban fogyasztva is nagyon finom, de ha lekenj?k a tetej?t egy kis mascarpone kr?mmel, ?gy tal?n m?g finomabb! Ki hogy szeretn?...
November elej?n k?sz?tettem el?sz?r, ?s olyannyira kedvence lett a csal?domnak, hogy az?ta t?bbsz?r is k?rt?k. ?
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
18-20 darab csig?hoz:
50 dkg finomliszt
1 csipet s?
5 dkg szoba-h?m?rs?klet? vaj
1 kisebb toj?s
8 dkg krist?lycukor
3 dkg friss ?leszt?
kb. 1,8 dl langyos tej
5 ev?kan?l s?t?t?k p?r?
A t?ltel?khez:
9 dkg olvasztott vaj
10 dkg krist?lycukor
1 p?pos te?skan?l ?r?lt fah?j
L E G ? J A B B S?TEM?NYES K?NYVEM
megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- Az ?leszt?t a langyos tejbe morzsoljuk, sim?ra keverj?k 1 ev?kan?l krist?lycukorral, felfuttatjuk.
- Az ?tszit?lt lisztet ?sszekeverj?k a t?bbi cukorral, s?val ?s a s?t?t?k p?r?vel. Hozz?adjuk az olvasztott vajat ?s a toj?st ?s j? l?gy, enyh?n ragacsos t?szt?t dagasztunk. Ha nem megfelel? a t?szta ?llaga, pici liszt vagy kis langyos tej hozz?ad?s?val korrig?lunk az ?llag?n. Letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
- A t?ltel?khez ?sszekeverj?k a cukrot ?s a fah?jat.
- A megkelt t?szt?t enyh?n lisztes fel?leten kiny?jtjuk t?glalap alak?ra 0,5-1 cm vastagra. Lekenj?k a megolvasztott vajjal, majd egyenletesen meghintj?k a cukros fah?jjal.
- A t?szt?t a hosszabbik oldal?n?l kezdve szorosan feltekerj?k ?s felszeletelj?k kb. 2 cm sz?les csig?kra.
- A csig?kat s?t?pap?ros tepsire tessz?k egym?s mell? - nem szorosan, de majdnem ?rjenek ?ssze. Hagyjuk m?g kelni kb. 10 percig, majd el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben kb. 22-25 percig s?tj?k. Ha a s?t?s k?zepe k?r?l nagyon barnul a t?szta teteje, aluf?li?val takarjuk le ?s ?gy s?ss?k tov?bb. (A v?g?n t?pr?b?val ellen?rizhetj?k a t?szt?t, hogy megs?lt-e.)