S?t?t?k?s fah?jas csiga
sponsored links
Hozz?val?k (24 csig?hoz):
130 g s?t?t?k pur? (s?t?ben s?lt s?t?t?k p?r?s?tve)
260 g langyos tej
30 g ?leszt?
2 toj?s
60 g olvasztott vaj
60 g cukor
1/4 tk. ?r?lt kardamom
1 tk. ?r?lt fah?j
csipetnyi ?r?lt gy?mb?r, csillag?nizs, szegf?szeg, szegf?bors, szerecsendi?
650 g liszt
T?ltel?k:
130 g enyh?n olvasztott vaj
100 g barna n?dcukor (ragad?s molasses)
50 g cukor
3 tk. fah?j
1/4 tk. kardamom
csipetnyi ?r?lt gy?mb?r, csillag?nizs, szegf?szeg, szegf?bors, szerecsendi?
Tetej?re mehet 1-1 ar?nyban cukorszirup (100 g v?z + 100 g cukor).
A langyos tejben az ?leszt?t felfuttatom, hozz?adom a toj?sokat, s?t?t?k p?r?t, olvasztott vajat, cukrot, f?szereket ?s v?g?l a lisztet is. Robotg?p dagaszt?karj?val dolgoztam. Nagyj?b?l 5 perc alatt egy puha bucit kaptam. Lefedve meleg helyen dupl?j?ra kelesztem. Kikapcsolt s?t?be vagy mikr?ba szoktam tenni, kevesebb mint 1 ?ra alatt k?szen van.
Elk?sz?tem a t?ltel?ket. A megkelt t?szt?t 2 r?szre osztom. Hossz?k?s teglalapot ny?jtok bel?le, megkenem a t?ltel?k fel?vel. Szorosan feltekerem. 12 csiga lesz egy r?db?l. C?rna seg?ts?g?vel szeletelem. K?ssel nem lesz sz?p! A marad?k t?szt?b?l is 12 csiga k?sz?lt. ?rdemes nagyobb tepsibe tenni, nekem ?sszen?ttek. Nagyon puha, m?snap is! Lehet mikr?ban 10-15 perc alatt friss?teni, ezzel a m?dszerrel nekem a m?snapos csiga is olyan, mintha most s?lt volna. 180 fokon 35 percet sut?ttem. A v?g?n lehet cukorszirupot tenni r?, ?n csak a fel?re tettem, an?lk?l is nagyon finom!
Recept ?tlet innen