S?skaborboly?s, van?liakr?mes m?kszelet
sponsored links
A s?skaborbolya s?s ?s ?des ?telekhez is kiv?l?, ?rdekess?g ?s k?sz?lhet bel?le savany?t? l? ?s vitaminban gazdag ital is. Ebben a s?tiben savanyk?s s?skaborbolya lekv?r van, ami nagyon finom kontraszt az ?des van?li?s kr?mmel szemben. A s?ti tetej?re peig aszalt s?skaborbolya is ker?lt. A s?skaborbolya felfedez?se az Erd?k?stol? blogon ide kattintva lehets?ges.Hozz?val?k
M?kpisk?ta: 4 toj?s, 3 dkg vaj, 4 ek. cukor, 8 ek. dar?lt m?k, ? narancs reszelt h?ja, csipetnyi s?, mokk?skan?lnyi s?t?por.
Van?li?s kr?m: 200 ml tej, 2 ek. b?zadara/rizsdara, 1 ek. cukor, 1 van?li?s cukor, csipetnyi s?, 50 g vaj, 1 citrom reszelt h?ja.
Csokikr?m a tetej?re (p?rizsikr?m): 200 ml habtejsz?n, 3 ek. kaka?por, 2 ek. porcukor, 15 g vaj.
S?skaborolya lekv?r: elk?sz?t?se itt olvashat?
Elk?sz?t?s:
A pisk?t?hoz a toj?sfeh?rj?ket habb? verj?k, egy m?sik t?lban a toj?sok s?rg?j?t a vajjal, a cukorral, a s?val, a s?t?porral ?s a narancsh?jjal habosra keverj?k, hozz?keverj?k a m?kot, majd ?vatosan belekeverj?k a toj?shabot is, ?gy, hogy ne nagyon t?rj?n ?ssze, ?s s?t?pap?rral b?lelt, nagy m?ret? tepsiben, 4-5 millim?ter vastagon, t?glalap form?ban sz?tter?tj?k a t?szt?t, majd 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k. Ha kih?lt, 3 egyforma r?szre v?gjuk, ez lesz a s?tem?ny 3 lapja. A van?li?s kr?mhez a tejben a cukorral ?s a van?li?s cukorral kem?nyre f?zz?k a dar?t. Miut?n langyosra h?lt, hozz?keverj?k a vajat ?s a citromh?jat. A csokikr?mhez a tejsz?nben elkeverj?k a kaka?port ?s a cukrot, majd folyamatos kever?s mellett f?zz?k, hozz?adjuk a vajat is, majd addig f?zz?k, am?g f?nyes, s?t?t csokikr?met kapunk. Am?g a csokikr?m kicsit h?l, ?ssze?ll?tjuk a s?tem?nyt: az els? pisk?talapot megkenj?k a feh?r kr?mmel, r?rakunk egy lapot, azt megkenj?k s?skaborbolya-lekv?rral, r?tessz?k az utols? pisk?talapot, arra r?ter?tj?k a csokis kr?met, v?g?l megsz?rjuk aszalt s?skaborboly?val. P?r ?r?ra hidegre tessz?k, majd szeletekre v?gjuk.
M?kpisk?ta: 4 toj?s, 3 dkg vaj, 4 ek. cukor, 8 ek. dar?lt m?k, ? narancs reszelt h?ja, csipetnyi s?, mokk?skan?lnyi s?t?por.
Van?li?s kr?m: 200 ml tej, 2 ek. b?zadara/rizsdara, 1 ek. cukor, 1 van?li?s cukor, csipetnyi s?, 50 g vaj, 1 citrom reszelt h?ja.
Csokikr?m a tetej?re (p?rizsikr?m): 200 ml habtejsz?n, 3 ek. kaka?por, 2 ek. porcukor, 15 g vaj.
S?skaborolya lekv?r: elk?sz?t?se itt olvashat?
Elk?sz?t?s:
A pisk?t?hoz a toj?sfeh?rj?ket habb? verj?k, egy m?sik t?lban a toj?sok s?rg?j?t a vajjal, a cukorral, a s?val, a s?t?porral ?s a narancsh?jjal habosra keverj?k, hozz?keverj?k a m?kot, majd ?vatosan belekeverj?k a toj?shabot is, ?gy, hogy ne nagyon t?rj?n ?ssze, ?s s?t?pap?rral b?lelt, nagy m?ret? tepsiben, 4-5 millim?ter vastagon, t?glalap form?ban sz?tter?tj?k a t?szt?t, majd 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k. Ha kih?lt, 3 egyforma r?szre v?gjuk, ez lesz a s?tem?ny 3 lapja. A van?li?s kr?mhez a tejben a cukorral ?s a van?li?s cukorral kem?nyre f?zz?k a dar?t. Miut?n langyosra h?lt, hozz?keverj?k a vajat ?s a citromh?jat. A csokikr?mhez a tejsz?nben elkeverj?k a kaka?port ?s a cukrot, majd folyamatos kever?s mellett f?zz?k, hozz?adjuk a vajat is, majd addig f?zz?k, am?g f?nyes, s?t?t csokikr?met kapunk. Am?g a csokikr?m kicsit h?l, ?ssze?ll?tjuk a s?tem?nyt: az els? pisk?talapot megkenj?k a feh?r kr?mmel, r?rakunk egy lapot, azt megkenj?k s?skaborbolya-lekv?rral, r?tessz?k az utols? pisk?talapot, arra r?ter?tj?k a csokis kr?met, v?g?l megsz?rjuk aszalt s?skaborboly?val. P?r ?r?ra hidegre tessz?k, majd szeletekre v?gjuk.