S?skaborboly?s, t?bbf?le lencs?s, sz?nes bulgurk?ret vagy egyt?l?tel
sponsored links
Az aszalt s?skaborbolya sokf?le ?telt sz?nes?thet, ?s savanyk?s ?z?vel ?des ?s s?s ?telekben is egy kellemes plusz ?zt jelenthet. Ebbe a szaftos k?retbe (vagy egyt?l?telbe) is ker?lt bel?le. A k?ret t?bbf?le apr? magb?l f?tt, pr?bak?nt is, k?sz?lve m?r a szilveszterre, amikor ugye sok apr?t kell f?zni, hogy j?v? ?vben ne maradjon el a b?s?g sem. ...na j? legal?bb gomb?b?l, erdei bogy?kb?l t?nyleg legyen gazdags?g! Elk?sz?t?s: Egy-egy f?lmaroknyi lencs?t, v?r?s lencs?t, esetleg francia lencs?t is ?s z?ld sz?n? felesbors?t el?z? este k?l?n-k?l?n langyos v?zbe ?ztattam. Egy kisebb v?r?shagym?t, 1 k?zepes s?rgar?p?t kock?ra v?gtam. A hagym?t serpeny?ben kis olajon ?vegesre pir?ttottam, majd leh?zva a t?zhelyr?l, kiskan?lnyi pirosparik?t adtam a hagym?hoz, majd a s?rgar?p?t ?s egy f?lmaroknyi bulgurt. Fel?nt?ttem kb. 4-szeres mennyis?g? vizzel. S?ztam, borsoztam, kakukkf?vel, szurokf?vel f?szereztem. Fed? alatt addig p?roltam, m?g a r?pa al dente-re f?tt, majd fed? alatt, elz?rva a h?t hagytam, hogy a bulgur is puh?ra sz?vja mag?t. K?zben k?l?n-k?l?n megf?ztem a k?tf?le lencs?t, de figyelve, hogy ne f?jenek sz?t. Gyorsan megf?nek, szinte csak fel kell forralni a vizet, majd hagyni a forr? l?ben ?ket. A z?ld felesbors? kicsit lasabban f?, de azt is figyelni kell, mert sz?teshet. Ha minden puha, akkor mindent ?sszekevertem, ?s egy nagy ev?kan?lnyi s?r?tett paradicsommal is m?g ?sszeforraltam az eg?szet, v?g?l beletettem a s?skaborboly?t is, ?s azzal is ?sszforgattam. Annyi leve van, amit?l kicsit szaftos, ha elf?tte, akkor kell hozz? adni. Volt itthon m?r megs?lt nagydobosi s?t?t?k, abb?l is tettem bele kock?kra v?gva. Ha van, akkor m?g f?tt csicseribors?t is lehet keveset hozz?tenni, hiszen biztos, ami tuti, a j?v? ?vi b?s?g ?rdek?ben. :)